JE LI PROFHILO “SVETI GRAL” POMLAĐIVANJA LICA

ŠTO JE PROFHILO? – PROBALI SMO I ZNAMO DA LI RADI I KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO

Estetičari se kunu da je Profhilo trenutačno najbolja stvar za pomlađivanje lica na tržištu

Tretman Profhilo u Poliklinici sveti Ante
Pod stručnim rukama izv. prof. dr. sc. Martine Mihalj u Poliklinici sveti Ante

Nakon što sam prije nekoliko dana objavila svoj prvi tekst o iskustvu s tretmanom lica Profhilo na portalzdravlje.hr, zasule su me poruke poznanica i prijateljica s istim pitanjem. Što je to Profhilo?

Da li radi?

Profhilo
Ekskluzivni zastupnik za Profhilo u Hrvatskoj je tvrtka Humed Pharma

Dokaz je to kako su žene i prezainteresirane za nove neinvazivne estetske tretmane. No i kako su i dalje izgubljene u moru opcija koje im se nude. Nakon što sam svima redom objasnila što je Profhilo, uslijedilo je pitanje “Da li radi?”.   Istina je da i hijaluron i botoks ili mezoterapija, te slični neinvazivni tretmani traže da za njih odvojite nešto više novca. Stoga su  žene često u strahu da će dati i nekoliko tisuća kuna za tretman od kojega neće biti koristi. I sama sam nedavno bila u gostima kod jednog doktora estetske medicine u Beogradu, koji mi je rekao kako smatra da su neki slični tretmani bacanje novca. Po njemu je trenutačno jedina prava stvar na tržištu baš Profhilo. No, odmah je naglasio i kako zato ima i svoju cijenu. 

Game Changer – tri u jedan plus još nešto

Kada pitate liječnike što je Profhilo onda će vam reći kako je u pitanju “Game Changer” u području estetske medicine, jer nije filer, nije mezoterapija, niti je skin booster, već kombinacija koja poboljšava hidrataciju, elastičnost i tonus kože. Profhilo zapravo aktivira masno tkivo koje je izgubilo svoj volumen. Upravo zbog  te činjenice i je inovacija u svijetu estetske medicine. Povećanjem gustoće masnog tkiva povećava se potpora kože lica. Aktiviranjem fibroblasta i keratinocita poboljšava se elasticitet i mikroreljef kože. 

Do najboljih stvari dolazi se slučajno

Poliklinika sveti Ante
Zdravstvena ustanova koja u Osijeku nudi tretmane Profhilom je Poliklinika sveti Ante

Zanimljivo je i da je otkriven slučajno kada su u laboratorijima talijanske farmaceutske tvrtke IBSA Farmaceutici Italia došli do kombinacije hijaluronske    kiseline    visoke    i    niske    molekularne    težine  (hibrid hijaluronske kiseline). Zdravstvena ustanova koja u Osijeku nudi tretmane Profhilom je u lipnju ove godine otvorena Poliklinika sveti Ante iza koje stoji bračni par znanstvenika i liječnika Mihalj. Uz ljubaznost tvrtke Humed Pharma koja je ekskluzivni zastupnik medicinskih proizvoda u kategoriji estetike za Profhilo proizvođača  IBSA Farmaceutici Italia, kao i izv. prof. dr. sc. Martine Mihalj iz Poliklinike sveti Ante pozvana sam da na vlastitoj koži isprobam ovaj proizvod. 

Je li Profhilo “sveti gral” neinvazivnih zahvata?

Profhilo
Profhilo se injicira BAP tehnikom (Bio Aestetic Points) tako da se na svakoj strani  odredi  pet  prethodno   definiranih   točaka   na   kojima   će   se   injektirati preparat

Recimo kako je riječ o još jednoj injektivnoj metodi. Znači poput hijalurona, botoksa ili mezoterapija proizvod se putem mikroigle ubrizgava u donje slojeve kože. Profhilo se injicira BAP tehnikom (Bio Aestetic Points) tako da se na svakoj strani  odredi  pet  prethodno   definiranih   točaka   na   kojima   će   se   injektirati preparat. Prvi plus za Profhilo je činjenica da za njega nije neophodna anestetska priprema kože lica. Riječ o tek pet uboda sa svake strane lica koji su uistinu minimalno bolni. To znači da osjetite tek ubod mikroigle, ali ne i samo injektiranje preparata. Također je vrijeme trajanja tretmana samo 20 -ak minuta.

Bioremodeling

– Kako Profhilo nije umreženi hijaluron mehanizam djelovanja  mu  nije  postizanje  volumena  u  području  injiciranja,  već  se  polako širi  i  integrira  u  kožu  oko  mjesta  injekcije  i  stimulira  fibroblaste  na  lučenje novog  veziva,  stimulira  povećanje  masnih  stanica  i  hidrira  kožu  sa  svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline ( 64 mg/2 ml). Taj proces aktivacije stanica u svim razinama kože naziva se bioremodeling, objašnjava izv. prof. dr.sc. Martina Mihalj. Inače, ova sjajna liječnica trenutačno je na specijalizaciji iz dermatologije u Zagrebu, pa sam ju za tretman uhvatila na vikendu u Osijeku.

– Ono što sam primijetila odmah po tretmanu je jedrosti lica. Nakon pet dana koliko je potrebno za puni efekt nakon prvog tretmana, koža lica je definitivno pomlađena i iznimno “popunjena”.  Dobijete “baby face”.  Kako bi recenzija tretmana bila potpuno iskrena recimo kako su nakon tretmana eventualno mogući manji hematomi na mjestu uboda. Ovo ovisi o osjetljivosti vaše kože, osobno sam imala tek dva manja. 

Dva tretmana u mjesec dana

 – U  jednom  tretmanu  lica  injicira  se  ukupno  2  ml  Profhilo.  Tretman  je potrebno  ponoviti  nakon  mjesec  dana. Nakon  toga  biti  će  potrebno  ponavljati tretmane 1-2 x godišnje. Potreba se određuje   za svaku   pacijenticu posebno, ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima. Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon tjedan do dva od prve aplikacije s potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije Profhilo. Rezultat  je  postupno  i dugotrajno  smanjenje  vidljivih  bora  uz  zdravi  i  sjajan   izgled  kože  cijelog  lica ili vrata ( ovisno o regiji koja se tretira), kaže prof. Mihalj. 

Koža lica pet dana nakon terapije ima “plump” efekt

I vratimo  se na kraju teksta na ono pitanje mojih poznanica “da li radi?”. Radi i te kako, apliciranje je gotovo bezbolno, a postupak brz. Koža lica je “plump” i to već nakon prvog tretmana. Za puni efekt neophodan su dva tretmana u razmaku od mjesec dana. O tome ćemo tek pričati …

2022-10-23

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *